Sertifikaatti voimassa 28.9.2023 asti

Kinestetiikan laatuyksikön sertifikaatti voimassa 28.9.2023 asti

Uudenkaarlepyyn sairaskoti

Sertifikaatti myönnetty 14.3.2014

Sertifikaatti uusittu 15.2.2017

Sertifikaatti uusittu 28.9.2020

Uudenkaarleppyn sairaskoti aloitti toimintansa vuonna 1991. Se on kuntoutuslaitos, joka on erikoistunut ikäihmisten toiminnalliseen kuntoutukseen. Uudenkaarlepyyn sairaskoti sertifioitiin Suomen ensimmäiseksi kinestetiikan laatuyksiköksi ensimmäisen kerran 14.3.2014. Sertifikaattia on uusittu sittemmin järjestelmällisesti.

Uudenkaarlepyyn sairaskoti toimii toiminnallisen kuntoutuksen edelläkävijänä Suomessa ja sekä Valtiokonttori että Kela ovat auditoineet sen toiminnan laatua. Hoito- ja kuntoutustoiminnan tavoitteena on erilaisin tavoin parantaa potilaan toimintakykyä ja elämänlaatua. Kuntouttavan hoitotyön tavoitteeksi ja filosofiaksi on vuosien varrella muodostunut olemassa olevan toimintakyvyn vahvistaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Koko kuntoutuskodin henkilöstöpanokset ovat olleet tärkeitä laatuyksikön kriteerien ylläpitämiseksi. Kinestetiikan avulla hoitohenkilökunta kokee oppineensa työtavan, joka vähentää oman työn fyysistä kuormitusta ja samalla kehittää potilaan toimintakykyä.

LAATUSERTIFIKAATTI