Suomen Kinestetiikkayhdistyksen kummit

Jaakko Valvanne

Jaakko Valvanne on LKT ja toiminut geriatrian professorina Tampereen yliopiston lääketieteen yksikössä. Lisäksi hän on toiminut kehittämisen asiantuntijana Tampereen kaupungin ikäihmisten hyvinvoinnin ylläpitämisen tilaajayksikössä ja määräaikaisena osastonylilääkärinä TAYS:ssa. Ennen Tampereelle siirtymistä vuonna 2010 Valvanne toimi pitkään vanhusten palvelujen kehittämis- ja johtamistehtävissä Helsingissä ja Espoossa.

Merja Mäkisalo-Ropponen

Merja Mäkisalo-Ropponen on toisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Hän on tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen ja sivistysvaliokunnan varajäsen.

Hän valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 1981, erikoissairaanhoitajaksi 1983 ja terveydenhuollon opettajaksi 1991. Terveydenhuollon tutkinnon hän suoritti 1991, terveydenhuollon lisensiaatin 1995 ja terveystieteiden tohtorin 1998. Vuonna 2003 hän opiskeli draamakouluttajaksi. Merja Mäkisalo-Ropponen uskoo, että elinikäinen oppiminen on itseensä tutustumista koko elämän ajan.

Hän on työskennellyt muun muassa erikoissairaanhoitajana ja osastonhoitajana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, terveydenhuollon opettajana ja yliopettajana Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Ennen eduskuntaan tuloaan hän työskenteli 10 vuoden ajan työyhteisökouluttajana.

Merja Mäkisalo-Ropponen on Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja, Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen, Kuluttaja-asiain neuvottelukunnan jäsen sekä Miina Sillanpää Säätiön hallituksen jäsen. Hän on lisäksi Joensuun kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Hän on kirjoittanut kahdeksan kirjaa, joista tuorein on vuonna 2016 ilmestynyt Kohti yhdessä tekemisen kulttuuria.