Suomen Kinestetiikkayhdistyksen hallituksella oli tänä vuonna erityisen kiperä tehtävä päättää, kuka olisi sopiva vuoden tutoriksi. Nyt vuoden 2020 tutor, tai oikeammin tutorit, on valittu pitkän pohdinnan jälkeen.

– Hyviä ehdokkaita oli yksinkertaisesti liikaa, ihan mahdoton tehtävä! huokaa yhdistyksen puheenjohtaja Virpi Hantikainen.

Kahden tutorin valinta oli kompromissi. Kun yhdistyksen hallitus ei pystynyt valitsemaan kaikista hyvistä ehdokkaista vain yhtä, päätettiin palkinto jakaa tänä vuonna kahdelle tutorille.


Nainen ja reppu talvisessa maisemassa

Arja ja palkintoreppu

Kinestetiikan tutor, fysioterapeutti Arja Hälinen työskentelee Haapavedellä, terveyspiiri Helmen kotihoidossa. Arjan erityisansioksi mainitaan kunniakirjassa hänen taitonsa kehitellä apuvälineitä kodista löytyvistä arjen esineistä.

Arja valmistui kinestetiikan tutoriksi vuonna 2017. Hän on toiminut yhdistyksessä aktiivisesti ja hänet valittiinkin äskettäisessä syyskokouksessa yhdistyksen uuteen hallitukseen.

Arjalla on todella positiivinen asenne voimavaralähtöiseen hoitotyöhön. Koska Arjalla on tapahtumissa aina kassit ja pussit täynnä kinemateriaalia, hän sai yhdistykseltä tarvikkeita varten kinestetiikkarepun.


Kinestetiikan tutor, lähihoitaja Matti Asikainen työskentelee Kontukodissa Tampereella. Matti on osallistunut kinestetiikkavideoiden tekoon ja tuottanut itsekin videomateriaalia.

Vapaa-ajallaan Matti räppää Paavolan koirissa muun muassa kinestetiikasta. Kuuntele tästä:

Myös Matti tunnetaan kinestetiikkapiireissä erittäin positiivisesta asenteestaan voimavaralähtöiseen hoitotyöhön. Hän on kekseliäs kaveri, jolla on aina jokin projekti meneillään.

Matti valmistui kinestetiikan tutoriksi vuonna 2019.


Suomen Kinestetiikkayhdistys onnittelee Arjaa ja Mattia ansaitusta tittelistä ja kiittää mahtavasta työstä kinestetiikan hyväksi!

Mies istuu lippalakkipäinen lapsi sylissä, miehen kasvot kameraan, lapsen selkä kameraan

Palkinnoksi Matti sai, kuinkas muutenkaan, räppärille sopivan kine-lippiksen.

Vihreän lippalakin niskapuoli