Turun Otso Oy:n hoitokoti Otso sertifioitiin kinestetiikan laatuyksiköksi

Turun Runosmäessä sijaitsevassa Otso-kodissa on 20 paikkaa, ja se jakautuu kahteen pienyksikköön, Tapioon ja Vuokkoon. Hoitokodin asukkaat sairastavat eriasteisia muistisairauksia, ja se onkin pyrkinyt luomaan toimintamalleja, jotka sopivat erityisesti muistisairaille. Otso-koti on ensimmäinen kinestetiikan laatuyksiköksi sertifioitu hoitokoti Varsinais-Suomessa.

Otso-kodissa kinestetiikka on ollut mukana hoitotyön arjessa vuosia ja henkilökuntaa on koulutettu kinestetiikkaan laajasti – hoitajana työskentelee muun muassa kinestetiikkatutor Iris Virtanen. Hoitokodin johtaja Ulla Korpela toteaa kuitenkin, että hoivatyössä ei tule koskaan valmiiksi: ”Sertifiointi on vain välietappi. Pääteasemaa tällä polulla muistisairaiden hyväksi ei ole.”

Kuva: Ari-Matti Ruuska, Turun Sanomat

Turun Otso Oy:n hoitokoti Otsolle myönnettiin kinestetiikan laatuyksikön sertifikaatti jo toukokuun 16. päivä, mutta koronarajoitusten vuoksi se voitiin luovuttaa vasta lokakuun 18. päivä. Luovutustilaisuudessa olivat paikalla kinestetiikkayhdistyksestä yhdistyksen puheenjohtaja, kinestetiikkakouluttaja Virpi Hantikainen ja kinestetiikkakouluttaja Virpi Koponen.

Lehtileike Turun Sanomista 19.10.2021. Juttu koskee kinestetiikkaa.

Turun Sanomat kirjoitti kinestetiikasta Otso-kodissa 19.10.2021. Saimme erityisluvan jakaa lehtileikkeen verkkosivullamme. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Linkki verkkolehden juttuun tässä (vain tilaajille).

Suomen Kinestetiikkayhdistys onnittelee Otso-kotia ja sen henkilökuntaa hienosta saavutuksesta. Tästä on hyvä jatkaa kinestetiikan matkaa!