Sastamalan kaupungin Sotesi:n Anninpirtti

sertifioitiin kinestetiikan laatyksiköksi 8.5.2018

Sastamalan Hopun kampuksella juhlittiin 8.5.2018 Anninpirtin Kinestetiikan serfikaattia avoimien ovien merkeissä. Juhla toteutettiin yhteistyössä Hopun kampuksen eri yksiköiden ja asukasyhdistyksen kanssa. Paikalla oli vierailijoille tarjolla live- musiikkia, asukasyhdistyksen kirpputori, kinestetiikka tutorien työpajoja, riksa- ajelua lähiympäristöön ja tietysti juotiin kunnon kakkukahvit päälle.

Anninpirtissä on kehitetty toimintaa asukkaita, omaisia ja henkilökuntaa kuuntelemalla eli yhdessä tehden sekä yhteistä tavoitetta tavoitellen eli ”anna meille tämän päiväinen elämä”. Olemme oivaltaneet ettei ikääntyminen ole sairaus, vaan tärkeä elämän vaihe, jossa me Anninpirtin henkilökunta saamme kulkea hetken aikaan asukkaan ja omaisen rinnalla ohjaten ja tukien. Meillä jokainen asukas on arvokas, aktiivinen ja osallistuva elämänsä loppuun asti. Kaiken tämän edellä
mainitun on mahdollistanut kinestetiikka ja sen tuoma uusi näkökulma hoito-ja huolenpitoon. Enää emme keskity siihen mikä ei toimi tai ei onnistu, vaan vahvistamme ja tuemme jäljellä olevaa toimintakykyä. Kinestetiikka on meille paljon enemmän kuin asukkaiden avustusmenetelmä; se on hoitofilosofia, joka on mukana kaikissa arjen kohtaamisissa.

Sastamalan kaupungin Sotesin:n sertifikaatti